Pentru ca isi doreste sa sustina dezvoltarea mediului ONG din Romania, echipa Galantom a gandit un sistem care sa afecteze cat mai putin bugetele organizatiilor. Nu exista costuri prealabile cu operatorul de plati iar platforma Galantom nu percepe comision. Costurile sunt detaliate mai jos:

Costul cu operatorul de plati

Deschiderea unui cont la un operator de plati online nu presupune costuri prealabile. Operatorii de plati percep comision doar la tranzactie. Comisionul perceput de procesatorii de plati are de obicei urmatoarea formula: o parte procentula (procent din valoarea tranzactiei) + o suma fixa pentru fiecare tranzactie + TVA. Comisioanele percepute de operatorii de plati variaza de la operator la operator, iar valoarea lor depinde de negocierea directa cu organizatia beneficiara.

La aceastea se adauga comisioanele bancare scazute din suma decontata de operatorul de plati.

Unii procesatori au si varianta de a opta pentru un abonament lunar cu diferite plafoane, in functie de suma tranzactionata, care este potrivita doar in cazul in care organizatia are un volum de tranzactii mare in fiecare luna a anului.

Lunar (daca sunt tranzactii) operatorul de plati trimite organizatiei beneficiare o factura  in care este detaliata suma tranzactionata si comisioanele aferente oprite de operator. Nu este nevoie ca organizatia sa faca nici o plata. Suma reprezentand comisionul operatorului de plati este oprita de acesta, iar organizatia nu trebuie decat sa inregistreze factura in contabilitate.

Galantom nu percepe comision

Galantom nu percepe organizatiilor beneficiare comision. Exista posibilitatea pentru donator, in momentul in care face o donatie, sa aleaga ca 0, 1, 3 sau 5% din suma donata pentru proiectul organizatiei sa fie utilizata pentru dezvoltarea platformei Galantom. Donatorul isi exprima aceasta optiune in formularul de donatie de pa Galantom.

Pentru ca platforma se integreaza direct cu operatorul de plati online al organizatiei beneficiare, intreaga suma platita de donator ajunge in contul organizatiei.

Trimestrial, Galantom emite un raport trimis fiecarei organizatii care detaliaza sumele pe care donatorii au ales sa le directioneze catre platfroma. Din suma totala directionata de donatori catre Galantom se scade partea procentuala din comisionul platiti de organizatie operatorului de plati. Suma care revine Galantom in urma optiunilor donatorilor noi o numim gshare (de la Galantom Share).

In baza Acordului de decontare si colaborare semnat cu Galantom (Asociatia Envision), organizatia beneficiare trebuie sa transfere catre Galantom (Asociatia Envision) suma neta (minus partea procentuala platita de organizatie operatorului de plati) pe care donatorii cu care donatorii au ales sa sutina Galantom.

Practic organizatia beneficiare si Galantom sunt parteneri in acelasi proiect, iar organizatia beneficiara este de acord sa gazduiasca cele doua tipuri de donatii in contul ei, transferand in baza Acodrului de colagorare semnat, donatiile care revin platformei Galantom. Nu este nevoie de factura, fiind vorba despre niste donatii. Daca este nevoie, Galantom (Asociatia Envision) poate emite un proces-verbal.

Comments

  1. Pingback: Care sunt pasii de urmat pentru a deveni organizatie beneficiara pe Galantom? – Galantom Help Organizatii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.